Allmänna Villkor

Bolagsinformation

Patina Mode SE drivs av:

Patina Mode ApS
CVR-nr. DK32277101

Adress: Gammel Sellingvej 1G, 8370 Hadsten, Danmark.

Leverans

På patinamode.se skickar vi varan snarast möjligt efter det att du har gjort din beställning. Vi erbjuder hemleverans med Budbee eller leverans till utvald Budbee box. Ditt paket levereras med en leveranstid på upp till 3 arbetsdagar. 

Skulle varan mot förmodan inte finnas på lager, kommer vi kontakta dig via mail snarast möjligt. 

Betalning

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

  • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
  • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
  • Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy [LINK].

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Returnering

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot din vara. Ångerrätten bortfaller om varan/varorna inte kan returneras oanvända och i samma skick.

Om du önskar att returnera hela eller delar av din order ber vi dig vänligast att packa varan/varorna i returpåsen som du fick med i ditt paket. För att underlätta hanteringen av din retur, ber vi dig vänligast att skicka med följesedeln med ditt angivna ordernummer på. Du bokar själv returen i Budbee-appen eller via det sms du har mottagit från Budbee i förbindelse med leveransen av din order. Du kan själv välja om Budbee ska hämta returpaketet hos dig eller om du vill lämna det i en Budbee box.

Notera att det kostar 49 kr att skicka en retur till oss, det dras automatiskt av vid återbetalning.

 Om du har betalat med Klarna faktura ber vi dig vänligast att kontakta Klarnas kundservice så de kan hjälpa dig med att pausa din faktura under tiden vi behandlar din retur. Om du returnerar delar av din order, kommer beloppet på din faktura att justeras därefter. 

I förbindelse med byte av varor ber vi dig vänligast att returnera din vara och därefter lägga en ny order på webbshoppen av den vara som du önskar byta till. Detta gör vi för att försäkra oss om att varan du önskar att byta till inte blir utsåld under tiden vi behandlar din retur. 

Reklamation

Skulle produkten vara skadad eller ha ett fabrikationsfel, åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagsstifning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du har en reklamationsfrist på 24 månader gällande från det att du har mottagit din vara. Reklamationsfristen omfattar fabrikationsfel och skador. Blir varan defekt i följd av allmän slitage eller felaktig användning, gäller inte reklamationsfristen. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. 

Om du önskar att reklamera en vara, ska du kontakta oss på kundservice@patinamode.se. Det är viktigt att du anger följande:

- Ditt ordernummer. 
- Vilken vara du önskar att reklamera.
- Felet på varan.

Varan ska alltid returneras i rätt emballage och var uppmärksam på att vi inte tar emot paket skickat via efterkrav. 

Tillämplig lag och tvistlösning

Dessa Allmänna Villkor samt avtalet mellan dig och Patina Mode SE ska lyda under och tolkas i enlighet med svensk rätt. Tvister med anledning av dessa Allmänna Villkor ska avgöras av allmän domstol i Sverige.

Sekretess

Patina Mode SE förhåller sig till General Data Protection Regulation (GDPR) för behandling av dina personuppgifter. Genom att handla hos patinamode.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning.

Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov och intressen.

Kontakt

Vid frågor, klagomål eller funderingar kan du kontakta oss via mail på kundservice@patinamode.se